29.11.11

45 THINGS A GIRL WANT, BUT WON'T ASK FOR:


1. Touch her waist.
2. Actually talk to her.
3. Share secrets with her.
...4. Give her your jacket.
5. Kiss her slowly.

Are you remembering this?
6. Hug her.
7. Hold her.
8. Laugh with her.
9. Invite her somewhere.
10. Hangout with her and your friends together.

KEEP READING ..

11. Smile with her.
12. Take pictures with her.
13. Pull her onto your lap.
14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
15. When her friends say “I love her more than you”, deny it. Fight back and hug her tight so she can’t get to her friends. It makes her feel loved.

Are you thinking of someone?
16. Always hug her and say I love you whenever you see her.
17. Kiss her unexpectedly.
18. Hug her from behind around the waist.
19. Tell her she’s beautiful.
20. Tell her the way you feel about her.

One last thing you need to do to show her you actually do mean it.
21. Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
22. Tell her she’s your everything - only if you mean it.
23. If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN’T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.

24. Make her feel loved.
25. Kiss her in front of OTHER girls you know!

WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US ..

26. Don’t lie to her.
27. DON’T cheat on her.
28. Take her ANYWHERE she wants.
29. Text message or call her in the morning and tell her have a good day at school, and how much you miss her.
30. Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn’t need you, just be there so she’ll know that she can always count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER, BECAUSE IT’S IMPORTANT.

31. Hold her close when she’s cold so she can hold you too.
32. When you are alone hold her close and kiss her.
33. Kiss her on the cheek; (it will give her the hint that you want to kiss her).
34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her lightly.

35. Don’t ever tell her to leave even jokingly or act like you’re mad. If she’s upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT ..

36. When people diss her, stand up for her.
37. Look deep into her eyes and tell her you love her.
38. Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
39. When walking next to each other grab her hand.
40. When you hug her, hold her in your arms as long as possible.

MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED.
41. Call or text her at night to wish her sweet dreams.
42. Comfort her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for long walks at night.
44. Always remind her how much you love her.
45. Sit on top of her and tell her how much you love her and then bend down to her face and kiss her while you’re sitting on her.

You’ll never know when she needs just a little more love .. ♥!






Sumber: Facebook

24.11.11

Terbanglah burung terbang vs kuasa mimpi

Seawal pagi dah keluar rumah x sabar nak dapat keter baru...

View interior kenari aku buat kenangan...


Dashboard


Pintu


Bahagian driver



Bubbye sayang...thanx sebab banyak berjasa pada kitorang...semoga dapat tuan yang lebih baik ya!

Selamat datang our new mpv...


Interior dalaman kete baru kitorang

Dashboard


Bahagian driver


Stereng...ho ho ho....


Mileage

Keter ni tahun 2002 mileage x sampai 100k...
Mileage kete yg tahun 2006 ngan 2008 pun dah lebih 100k..huhu..


Model x berbayar



Eksaited x? ker kitorang jer? ekekek....kitorang memang eksaited walaupun dah kali ke3 beli keter tapi yang ni betul2 teruja sebab dapat pakai keter import yang veeeeryyy good condition...dalam dier pun ok lagi...macam x digunakan sangat..apapun bersyukur....syok nanti leh naik ramai2 satu keter...




Kenapa wanita cepat gemuk dan tua?

KENAPA WANITA CEPAT GEMUK DAN TUA?



Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi tahukan anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri dan ibu cepat nampak tidak menarik di mata anda?

Tahukah anda;

1. Jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar-benar hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita, sekaligus mengelakkan kita gemuk.. Tetapi kasihan kaum ibu, mereka terpaksa makan laju-laju, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi si suami, selamba saja sambung makan, buat-buat tak dengar anaknya menangis. Jadi, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan tak sempat nak hadam betul-betul.

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yg akan menghabiskannya pulak. Sayang katanya...takut membazir.. Membazir tu kan amalan syaitan. Si suami pula dengan riaknya mengatakan "awak ni kuat makan betullah!"

3. Bila anak menangis tengah malam nak minum susu, bapanya akan tidur mati. Kalau dengar pun buat-buat tidur juga. Malas nak bangun. Wanitalah yang dalam satu malam, entah berapa puluh kali terpaksa bangun membuat susu untk anak. Bila tak cukup tidur, mulalah muka nampak letih dan cepat nampak tua. Kedut-kedut pun mula wujud. Masa tu guna Total Effect ke, apa ke...pun dah tak guna. Kepada wanita-wanita malang kategori ini, ada dua petua untuk kekalkan kecantikan; minum air banyak-banyak, dan TIDUR SECUKUPNYA.

4. Dan bagi wanita yang berkerjaya, sudahlah penat bekerja untuk membantu menambah pendapatan keluarga, bila balik rumah, semuanya dialah yang kena uruskan. Dengan perangai anak-anak, perangai bapanya.. Nak itu, nak ini. Jadi, wanita pun membebel, marah-marah... Dan bila banyak marah dan banyak berleter, banyak cepatlah pula menjadi tua..



Kesimpulannya; wanita cepat tua & cepat gemuk adalah disebabkan LELAKI atau lebih tepat lagi SUAMI.. Oleh itu, hargailah segala pengorbanan isteri anda. Mungkin sekiranya sehari sahaja isteri anda tiada, dan anda perlu memikul tanggungjawabnya, hidup anda akan tunggang-langgang.
Sumber

Assignment oh assignment

Ni lar dier lumrah pekerja berdedikasi yang sibuk nak belajar lagi....


Last week minggu yang sangat hectic sebab kene submit group project OSM402...

dan juga tugasan individu TITAS....

dan juga buku TITAS sebagai penyedap hati at least aku dah tengok buku sbb akan ader test TITAS juga pada next seminar 20.11.2011 tu...hihi..ni baru betul tengok muka buku...haha...


Charger blackberry torch bos aku yang perlu dihantar ke rumahnya tengahari nanti sebab dia MC arini....

sebab tu berani sepah2 saimen atas meja...

pesanan penaja...jangan campur adukkan kerja dan belajar....nanti orang bising sibuk ngan belajar pai x buat kerja....or ader suara2 x berapa sedap (sumbang) eleh macam dier sorang jer yang belajar...who knows kan...


group project memang lecturer pesan suh kaler cover kaler biru...yang individu TITAS berwarna ungu pilihan sendiri sempena kaler UiTM di hatiku...ahaks...


Antara kandungan group project...tentang KKLW...alaaa yang jiran dengan opis Mak Izz tu...(biler nak jemput i datang melawat opis baru u?)


Tugasan adalah berkenaan dengan sistem rekod surat-menyurat ni...


korang pakai lagi x benda ni....aku rasa kat USM tu pakai sistem jugak kan Mama Irfan...
Kat KKLW ni pakai E-Surat System...bagus2...inovasi tu...


Ni kandungan saimen individu TITAS...actually dah buat presentation pada seminar sebelumnya yang merupakan persembahan berkumpulan...tapi ustazah cakap dia punya assignment hantar individu...apalagi...kopipes jelar dari powerpoint yang dah present tu kan...ni hasil persepakatan dari kawan sekumpulan aku zila...brilliant x? hihi...


Bile free2 bukak iclass...


Kalau lagi free..post lar komen kat lecturer tu...tolong jangan just komen noted thank you....penat wooo mengskroll panjang-panjang untuk baca komen orang lain noted madam thank you...haishhhh...

Can you spot the different?

Lif ofis aku bercermin kiri kanan depan belakang...so masa turun lif sorang-sorang nak tergelak aku tengok kasut (mean sandal) yang aku pakai...ekekekek....


Nampak x...nampak x...


sangat sadis...yang belah kiri tu dah putus talinya masa datang opis...untuk tidak menyulitkan keadaaan datanglar idea tuk potong satu tali yang cabut tu...hihi...kreatifnyer..mama saper la ni...tapi x terfikir lak nak potong lagi sebelah tu bagi balance sebab dia x bersalah...masih elok lagi terlekat...hihihi...

and actually sandal ni pun aku beli emergency gak kat warta masa baru balik keje n singgah sebab nak shopping barang dapur cepat2 sebelum ambil anak di nurseri sebab sandal yang ala2 camni pun putus kat warta...so terus gi kedai kedai berdekatan beli RM17 jer...x ingat pakai baper lamer...tapi ke hulu ke hilir ngan dier jer lar...sib baik puus kat situ...nak patah balik ke kereta pun keter clear xder simpan kasut...encik suami kalau dah basuh dan kemas keter dia memang xder satu harta benda pun tinggal dalam keter tu...sumer angkat naik rumah...

sandal ni masih ader lagi kat umah...nanti ader masa aku potong lar lagi sebelah bagi balance...aku pernah tanya kat hubby abang nampak x aper2 yang lain kat kasut ayang ni...sambil layan anak dia jawab nampak...alamak yeker...xperlar asal aku bahagia pakai dia...hihi....

nak gi vincci, nose x sempat lak nak ke alamanda tu...sibuk ngan alamsaya jer...hihi...lagi kalau cari kasut ngan bebudak dan bapak budak aku x rasa keikhlasan nak try kasut sebab si suami akan wat muka boring biler try tu try ni by the end tak beli punnn...huhu.... 

point citer ni....biler nak gi shopping ni...nak li kasut baru...hihi...

23.11.11

22.11.11

Areesa buat projek...


Kalau nak berjalan dengan budak kecik ni...benda yang mesti ader crochet (or aper2 benda untuk hiasan kepala yang botak), lampin dan opkos lar mama dier yang menghasilkan bahan tenusu untuknya..kih kih kih...


Pas setel urusan di Shah Alam...sibuk nak gi ikea...jom lar bang..papa xmo sebab dia malas nak jalan jauh2 dalam ikea tu...
Ala bang jomlar...dekat setahun ayang x gi tau...ekekek...mase peggy areesa aku x pegi sebab xmo risiko kaki krem nanti stuck lak dalam ikea tu sebab kene duduk pai ilang krem...so papa pun bawakkanlah...yeay!

bukan shopping pun...sebagai therapy jer...

maner baby areesa ek...


baby areesa ek dalam carrier sling mama dier...tu...tengah menyusu...sib baik ader lampin tu...teringin nak beli poncho untuk cover semasa menyusu di tempat umum tapi harga dier cam mahallar...so pakai jer aper yang ader....lampin pun lampinlar...sambil menyusukan mama masih boleh lagi menyervey dan mencuci mata...


kalau orang kater...x lemas ker baby tutup2 tu...hurmmm...kalau lemas kompom dia dah menggeliat or menggelupur dalam sling tu sebab ketiadaan oksigen kan...lagipun aku boleh rase kemain asyik lagi dia menyusu...sampai tertido...lagilar seronok mama mengembara di ikea ngan amannyer...


say yes to breastfeeding...its easy...

21.11.11

2nd Maternity & Children expo


Teringinnyer aku nak pergi sini...leh cari barang baby yang cantik2 and murah2....tapi apekan daya....jadual pack dan sibuk ngan urusan bender baru kitorang ni....urmmm alahai...dulu yang mase 1st expo tu aku tengah berpantang areesa 30 hari dalam bulan Julai gitu...pujuk2 makngah tolong bawakkan aku ke sana tapi makngah tidak mahu bekerjasama dengan alasan aku masih dalam pantang lagi.....

Yang kali ni pun sama..papa juga tidak mahu bekerjasama...mahu juga termakan pujuk rayu aku tapi tular masalahnyer kat midvalley tu jem dan dia tidak mahu berada dalam keadaan jem tu...huhu...dah ajak naik komuter pun...dia kesiankan kat si kecik tu nak bersesak-sesak kat public...uwaaaaa...... 

Dalam hati dok kater...naperlar x dapat2 nak gi ekspo ni...uwaaaaa lagi....sedey sungguh...tapi tadi bacer kat status fb kengkawan cakap dah pegi dah...x best sangat pun...tapi duit habis gak...fuhhh...lega..sib baik x gi...ekekek...terubat sikit lar hati....


Penangan si  H....

New toys...yeay!

There...asyik pot pet pot pet and mama ajak papa berperang biler papa suarakan nak guna keter gi keje...now dah ader satu lagi dah...x tau lar mama akan ajak gaduh lagi ker tak...dan banyak jugak (memang banyak!)antara suara hati mama dalam entry2 sebelum ni...nak alza lar...nak exora siap dah test drive lagi tu...sumer x der ending story...berkat kesabaran akhirnya ini rupanya rezeki kami tuk memiliki benda best...


Baru sampai ke tempat yang dituju...


Mama terus jatuh cinta pandang pertama...
nak papa...nak papa...mama suker...kater mama pada papa....


Lepas test drive...areesa pening ker papa bawak pusing2...


Mama ko x benti2 senyum suker kan...


Kali ni mama dah dapat keter mama....boleh naik ramai2 lagi...yeay!

Power of dreams...

16.11.11

Aktiviti si kakak Yaya

Mentang-mentang abang Danish xder...balik kampung MIL...si kakak Yaya merasakan dia lebih tenang di rumah dan lebih privacy tanpa perlu bergaduh atau berebut-rebut sesuatu benda yang dianggap menarik pada pandangan diorang...and sometimes dia akan jadi sedikit ngader-ngader sebab mama akan lebih tertumpu pada dier...


Yaya suka mewarna dan mama menjadi mangsa untuk membuat lukisan yang dikehendakinya...


Sib baiklar mama ko ni berbakat dalam seni lukis melukis ni...


Sambil tunggu dia mewarna diikuti soalan mama yang ni warna aper...
Seronok gak melayan katalog Tupperware ni..cuci2 mater kononnya...hihi...


Sekarang yaya dah pandai kaler dalam-dalam...


Ader ker pokor kaler gitu...hihi...bola tu yaya yang suruh lukis letak kat situ..


Pokok kat i-City pun x camni...hihi..


Ok dah siap...


Next lukisan yang yaya request...tapi biasalah budak...kiter beria-ia dah lukiskan dia x habis colour pun dah wat aktiviti lain....boring dah sebab tadi dah habis fokus kat first lukisan pokok-pokok dier tu...

Status anak 2 to anak 3

Everyday boleh dikatakan aku akan berurusan dengan Mr G...so dok gugel sana gugel sini aku terjumpa lar blog pasal entry dier ni..ianya mengisahkan kehidupan dier as mama beranak dua..quite hectic...so moral of the story...itu baru dua so leh bayangkan x kes aku yang beranak tiga ni...huhu...bukannyer untuk mengharapkan kata-kata seperti dah tau saper suh beranak banyak-banyak...or tular..amek kau! rasakan... tapi just nak korang faham my situation if aku kater i'm sorry i can't make it on that time...So far...i'm really enjoy with my life and whatever that i do everyday...its not a burden...its a satisfaction of being me...

11.11.11

Areesa chan botak chin

Lamer x hapdet pic anak dare tecik tu kan...


Budak ni dah 4 bulan...hobi suka pakai baju doraemon...


Dengan kakak Yaya yang tengah geli sebenarnyer sebab kaki kener paler adik yang tajam baru nak tumbuh tu..hihi...sempat lak wat tangan 1 Malaysia yer...


Antara gadget aksesori yang berguna biler dah botak cin ni...muka x puas hati diperalatkan oleh mama...haha....


Dengan abang Danish lak yang dahaga...dahaga kasih sayang...manja terlebih sudah...mane x nyer..2 tahun lebih ngempeng ngan mama jer..saaayang bujang mama ni..


Dengan papa...eloklar tu...anak papa lar katakan...ramai cakap muka dier cam muka kakak..sebab dah ader acuan kan...mase kakak baby dulu sebab 1st baby sumer orang cakap muka papa dier...so means  si cotak ni muker papa la kan...hehe...


Dengan mama...mata terbeliak...terpanjat tgk lense kamera kot...hihi...we are pinky!


Tengah seronok diagah ngan kawan sekampung papa...


Tengah main ngan kakak n kawan nama Zara Sofea, 8 bulan...


Ni masa baru bangun tido...atas katil...ekceli memang cenilar keje dia hari2 kalau bangun pagi...menyengih jer...nak orang senyum gak ngan dier...alhamdulillah...senyum pagi2 rezeki murah kan...


Ala wat  muka tanjer2 lak dier... 


Muka comel ala2 kesian nak tido n nenen..


Tengah jam kat jalan pilah - bukit putus..otw balik bangi...muker bosan...seb baik duduk atas mama yang comfort n bekalan susu yang hangat2 sentiasa...hihi...

KIRA SAIZ PREMIUM BEAUTIFUL ANDA

Related Posts with Thumbnails